Πείτε αντίο στα συνηθισμένα ψάθινα καλάθια χαρίζοντας τους νέα, παιχνιδιάρικη και ξεχωριστή όψη μόνο με ένα χέρι μπογιά!

Αν ψάχνετε για οικονομικούς και εύκολους τρόπους να ανανεώσετε διακοσμητικά το καθιστικό, το μπάνιο ή το υπνοδωμάτιο σας, μόλις βρήκατε την ιδανικότερη λύση. Δώστε νέα ζωή στα ψάθινα καλάθια που έχετε τοποθετήσει σε αυτά με τη βοήθεια της μοντέρνας τεχνικής του color blocking. Πέρα από χρώμα και ενέργεια, με αυτήν την τεχνική θα ενισχύσετε την αίσθηση κομψότητας και πολυτέλειας που βγάζουν όχι μόνο τα ψάθινα καλάθια αλλά και συνολικότερα ο χώρος στον οποίο τα έχετε διακοσμήσει.

Τι θα χρειαστείτε
Ψάθινα καλάθια σε διαφορετικά μεγέθη
Εφημερίδα
Χάρτινο Πιάτο
Ακρυλικά χρώματα (έως 3 χρώματα της επιλογής σας)
Πινέλα ή βούρτσες (με μέγεθος μικρότερο του πλάτους της πλέξης των καλαθιών)

1. Καλύψτε την επιφάνεια εργασίας σας με εφημερίδα. Στη συνέχεια, πάρτε ένα χάρτινο πιάτο και απλώστε σε αυτό μια γενναία ποσότητα από κάθε χρώμα που θα χρησιμοποιήσετε (υπολογίστε ότι θα χρειαστείτε περίπου έναν σβώλο μπογιάς σε μέγεθος μπάλας του γκολφ).
2. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, εφαρμόστε τη μπογιά στην επιφάνεια του ψάθινου καλαθιού ακολουθώντας τη γραμμή της οριζόντιας (ή κάθετης) πλέξης. Αν έχετε σκοπό να χρησιμοποιήσετε πάνω από ένα χρώματα, τότε προτιμήστε να συνδυάσετε ένα ουδέτερο χρώμα με ένα πιο έντονο και σκούρο (π.χ. ανοιχτό γκρι με μπλε ραφ ή ιβουάρ με κίτρινο-κροκί). Τέλος, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να καλύψετε με μπογιά τα κενά μεταξύ των πλέξεων. Παρόλα αυτά, φροντίστε να χρωματίσετε ομοιόμορφα την επιφάνειά τους.
3. Αφήστε τα ψάθινα καλάθια σας να στεγνώσουν για τουλάχιστον λίγες ώρες προτού τα διακοσμήσετε στο χώρο σας.

Πρόγραμμα ανταμοιβής !