Υπάρχουν δύο ειδών diy projects: Αυτά που βλέπετε στο Pinterest και δεν μπορείτε να διανοηθείτε πως φτιάχτηκαν από ανθρώπινο χέρι και μάλιστα ερασιτέχνη και αυτά που μπορούν να γίνουν από τον καθένα.

thehomeissue_vapsimo03

Με λίγη βαφή όλα γίνονται.

Εμείς, θα σας δείξουμε παρακάτω πως να βάψετε ένα έπιπλο είτε είστε ερασιτέχνης και δεν έχετε φτιάξει ποτέ τίποτα στη ζωή σας είτε είστε σε πιο προχωρημένο στάδιο.

Αν είστε πρωτάρης και η ιδέα ενός diy σας τρομάζει καλό είναι να ξέρετε πως η συγκεκριμένη διαδικασία θα σας πάρει δύο απογεύματα.

thehomeissue_vapsimo01

Φτιάξτε τα πιο όμορφα σκαμπό με λίγο χρώμα και λίγη προσπάθεια.

Θα χρειαστείτε ένα τενεκεδάκι με βαφή της επιλογής σας, ένα πινέλο και μια κολλητική ταινία από αυτές που χρησιμοποιούν οι βαφείς (θα τη βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Ξεκινήστε σκουπίζοντας το έπιπλό σας από σκόνη και βρωμιά. Βάλτε την ταινία στο σημείο του επίπλου πέρα από το οποίο δεν θέλετε να περάσει η μπογιά.

Ξεκινήστε να βάφετε από αριστερά προς τα δεξιά ακολουθώντας πάντα την ίδια κατεύθυνση.

Χρησιμοποιήστε μόνο μια στρώση για ένα πιο ανεπιτήδευτο αποτέλεσμα. Χρησιμοποιήστε δύο στρώσεις αν θέλετε το χρώμα του επίπλου να είναι πιο έντονο.

Αν είστε πιο προχωρημένος και έχετε φτιάξει έστω και ένα diy παραπάνω, τότε τα βήματα για εσάς είναι πιο απλά.

thehomeissue_epiplo

Ανανεώστε ένα έπιπλό σας με το πιο εύκολο diy project.

Η διαδικασία θα σας πάρε τρία απογεύματα μόνο και μόνο επειδή είμαστε σίγουροι πως θα πειραματιστείτε βάφοντας κάτι πιο δύσκολο.

Θα χρειαστείτε 2 τενεκεδάκια με βαφή της επιλογής σας, 3 πινέλα και μονωτικό κερί (το οποίο θα βρείτε σε χρωματοπωλεία).

Ξεκινήστε και πάλι ξεσκονίζοντας και καθαρίζοντας το έπιπλό σας. Βάψτε την επιφάνεια που θέλετε και χρησιμοποιήστε δύο στρώσεις βαφής. Βάψτε μια φορά, περιμένετε να στεγνώσει καλά η βαφή για 24 ώρες και έπειτα περάστε άλλο ένα χέρι.

Τελειώστε με μονωτικό κερί για ένα πιο όμορφο και τέλειο αποτέλεσμα.