Υπάρχουν κάποιες απλές δουλειές και μαστορέματα μέσα στο σπίτι που κάθε άνθρωπος καλό θα ήταν να γνωρίζει. Δείτε ποια είναι αυτά ώστε να μην χρειάζεται να καλείτε τεχνικούς κάθε λίγο και λιγάκι.

Πόρτες που δεν κλείνουν Αν οι πόρτες σας δεν κλείνουν εύκολα, τότε χρειάζονται λίγο λιπαντικό. Βάλτε λιπαντικό γύρω-γύρω στην πόρτα ή λίγη βαζελίνη στους μεντεσέδες. Ανοιγοκλείστε αρκετές φορές την πόρτα ώστε να μαλακώσει και να ανοιγοκλείνει πιο εύκολα.

Αν η πόρτα σας δεν κλείνει εύκολα χρησιμοποιήστε λίγη βαζελίνη αντί για λιπαντικό.

Αν η πόρτα σας δεν κλείνει εύκολα χρησιμοποιήστε λίγη βαζελίνη αντί για λιπαντικό.

Ξεραμένος δίσκος κοπής Βάλτε λίγο ορυκτέλαιο (διαθέσιμο στα φαρμακεία) σε ένα μπολ με ζεστό νερό και απλώστε λίγη ποσότητα πάνω στον ξύλινο δίσκο με ένα βαμβακερό πανάκι. Αφήστε να δράσει το έλαιο για 4-6 ώρες και σκουπίστε καλά.

Σκονισμένο φωτιστικό Φορέστε ένα ζευγάρι βαμβακερά γάντια, ένα στεγνό και ένα βουτηγμένο σε καθαριστικό υγρό για τζάμια (για κρύσταλλα χρησιμοποιήστε μια δόση οινόπνευμα με τρεις δόσεις αποσταγμένου νερού). Καθαρίστε πρώτα με το υγρό γάντι και στη συνέχεια με το στεγνό.

Καθαρίστε τα σκονισμένα φωτιστικά εύκολα με ένα γάντι βουτηγμένο σε απορρυπαντικό για τα τζάμια.

Καθαρίστε τα σκονισμένα φωτιστικά εύκολα με ένα γάντι βουτηγμένο σε απορρυπαντικό για τα τζάμια.

Ξεβίδωμα σφηνωμένης λάμπας Βάλτε αυτοκόλλητη ταινία γύρω από μια λάμπα και γυρίστε τις δύο ελεύθερες άκρες ώστε να κολλήσουν στον «εαυτό» τους. Πιάστε κάθε άκρο ανάμεσα στον αντίχειρα και στον δείκτη σας και γυρίστε με μια απότομη κίνηση τη λάμπα ώστε να ξεβιδωθεί.

Πάτωμα που τρίζει Αν έχετε ξύλινο πάτωμα και έχετε παρατηρήσει πως τρίζει κάθε φορά που περπατάτε πάνω σε κάποιο συγκεκριμένο σημείο, τότε ήρθε η ώρα για δραστικά μέτρα. Πάρτε πούδρα και ρίξτε στο προβληματικό σημείο.

Σε πατώματα που τρίζουν χρησιμοποιήστε ταλκ.

Σε πατώματα που τρίζουν χρησιμοποιήστε ταλκ.

«Πεσμένα» μαξιλάρια Αν σας αρέσουν τα φουσκωτά μαξιλάρια αλλά έχετε παρατηρήσει πως τελευταία τα μαξιλάρια σας έχουν χάσει όγκο, τότε φταίει η υγρασία. Βγάλτε τα μαξιλάρια σας για λίγη ώρα στον ήλιο. Ο ήλιος θα διώξει την υγρασία και τα μαξιλάρια σας θα αποκτήσουν και πάλι το αρχικό τους σχήμα.

Βρώμικη κανάτα Γεμίστε την κανάτα μέχρι τη μέση με νερό και ρίξτε μέσα μερικές σταγόνες υγρό σαπούνι πιάτων, δύο κουταλιές της σούπας λευκό ξίδι και 1 φλ. ωμό ρύζι. Ανακατέψτε το ρύζι για μερικά λεπτά για να αφαιρεθεί το υπόλειμμα και ξεπλύντε με ζεστό νερό.